15 minute pana la Viena

Viena este considerata nu doar capitala muzicii si a valsului, ci este si pe primul loc in lume in ceia ce priveste nivelul de trai si calitatea vietii !!  Curatenie, ordine, cultura si civilizatie – acesti parametri caracterizeaza Viena, care este si va ramane in topul primelor trei destinatii turistice mondiale !

Viena este datorita  suprafetei sale de numai 414,65 km² cel mai mic land al  Austriei si totodata singurul land care nu se invecinează pe nici una din graniţele sale cu un o alta tara. Intrucat este regiune autonoma, cu statut special, in cadrul republicii federale din care face parte,

Viena este considerată a fi regiunea cu cea mai mare suprafaţă destinată parcurilor şi grădinilor, care se bucură de un procent semnificativ de 28,4%, reprezentând 117,76 km². Apele reprezintă 4,6%, adică o suprafaţă de numai 19,1 km², fiind prezente pe o mai mare întindere în Burgenland. dispune de suprafeţe construite şi de o infrastructura mult extinse în raport cu suprafaţa sa. 11,3% din suprafaţa este alocata constructiilor, 11,1% reprezinta suprafata ocupata de retelele de circulatie, altele decat cele pe sine, care acoperă la randul lor 2,2% din suprafata totala a landului.

Viena se numara printre cele patru regiuni cultivatoare de vita de vie. 1,7% din suprafata a fost atribuita viticulturii, în timp ce suprafata impadurita acoperă 16,6%, iar agricultura se realizeaza pe 15,8% din totalul suprafetei acestei regiuni.